Rekord külkereskedelmi többlet az EU-ban

2013.05.16. 12:46

Rekordszintű volt az euróövezet külkereskedelmi többlete márciusban, amikor jelentősen nőtt a kivitel és csökkent a behozatal.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön azt közölte nem végleges adatként, hogy az euróövezet exportja 22,9 milliárd euróval volt több az importnál, jóval felülmúlta az egy évvel korábbi 6,9 milliárd euró többletet. Az euróövezet előző külkereskedelmi rekordja 13,8 milliárd euró aktívum volt, ezt 2012 júliusában érte el.

Februárhoz képest az euróövezet exportja szezonális kiigazítással 2,8 százalékkal nőtt, importja 1 százalékkal csökkent.


Az EU 27 tagállamában márciusban az előzetes adatok szerint 15,8 milliárd euró többlet keletkezett a külkereskedelmi mérlegben, szemben a 2012 márciusi 8,2 milliárd euró deficittel. 
Februárhoz képest márciusban az EU-ban szezonális kiigazítással az export 3,4 százalékkal bővült, az import viszont 1,1 százalékkal csökkent.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla