NGM: Ne versenyezzenek a szolgáltatók

2013.05.17. 15:06

"A turizmus lélegeztetője a SZÉP-kártya, és mivel a belföldi turizmus további ösztönzésre szorul a munkáltatókat arra kell ösztönözni, hogy több ilyen juttatást adjanak a munkavállalóknak" - mondta Horváth Viktória turisztikáért felelős helyettes államtitkár a Balaton Fejlesztési Tanács pénteki ülésén Balatonfüreden.

2014-2020 között a gazdaságfejlesztésre kell a források 60 százalékát fordítani, a fennmaradó 40 százalék humánerő-forrás, infrastruktúra, környezetvédelem, energiahatékonyság, ezért a turisztikai pályázatoknak jól kidolgozottnak kell lenniük.

Az MTI beszámolója szerint a helyettes államtitkár arra kérte a szolgáltatókat, hogy "árversenybe ne menjenek bele, mert a maguk és az ágazat helyzetét rontják, illetve saját termékeikről is véleményt mondanak."

Szerinte a kormányzati törekvés, az, hogy a Balaton családbarát terület legyen, Európa top 5 tavába bekerüljön, hogy bevonják a háttértelepüléseket a vendégforgalomba, csökkenjen a szezonalitás. A cél, hogy a balatoni szállodák ne zárjanak be ősszel.