Tömegesen jelentkeztek buszsofőrnek

2013.05.17. 07:51

Mintegy 450 fővel csökkenhet a Budapesti Közlekedési (BKV) Zrt. járművezetőinek létszáma, mivel május 1-jétől 150 autóbusz üzemeltetését szervezte ki. Eközben a VT-Tansman Kft.-hez tömegével jelentkeztek sofőrnek, írta a pénteki Napi Gazdaság.

A kiszervezett járatokat a VT-Transman Kft. üzemelteti. A járművezetők felvételét a cég önállóan intézi, aminek során mintegy ötszáz munkahelyet teremt. A tervek szerint július 1-jére áll forgalomba az összes Mercedes Citaro II busz Budapesten. Járművezetőkben nincs hiány, a meghirdetett ötszáz állásra 1200-an jelentkeztek - mondta a Napi Gazdaságnak Dósa Mátyás, a VT-Transaman Kft. ügyvezető igazgatója.

A munkavállalók felkutatására a Pannon Job Kft.-vel kötött szerződést a VT-Transman, e cég előminősítése alapján vették fel a buszvezetőket, akikre ezt követően négy-öt hetes oktatás várt, a járművezetők ez idő alatt gyakorolták be az útvonalat, illetve ismerkedtek az új járművel. Már a júniusi induláshoz szükséges járművezetőket is felvették. Az új munkavállalóik között többen vannak olyanok, akik korábban már dolgoztak a BKV-nál, de valamilyen okból elhagyták a közlekedési vállalatot, például azért, hogy az új Mercedeseket vezethessék.