Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Széles Gábor egy háromcsillagos szállóban fogadta a dubaji sejket

2013.05.19. 14:53 Módosítva: 2013.05.19. 16:27

Egy dubaji sejkkel tárgyalt Zalacsányban Széles Gábor. A vállalkozó Facebook-oldalán képet is közölt, ahogy a háromcsillagos Batthyány kastélyszálló előtt áll tárgyalópartnerével.

Széles Gábor korábban jelentette be, hogy megvásárolta a kastélyszállót és mintegy 6-8 milliárd forintot tervez befektetni Zalacsányban. A kastély előtti területen 160 hektáros, nemzetközi versenyekre is alkalmas golfkomplexumot szeretne építeni. A golfpálya egy része már nyárra elkészülhet. A tervek között szerepel egy fürdő építése is, ami a római kori-, a skandináv- és a törökfürdők kultúráját egyesíti.

A kép mellé Széles Gábor azt írta: a meg nem nevezett dubaji sejk a golfpályán belüli első villát fogja megvenni. Az üzletet arab szokás szerint kézfogással is szentesítették.

Széles közlése szerint a sejk orvos, több szív- és érrendszeri, valamint szemészeti klinikával rendelkezik Londonban, Cipruson és Dubajban. A képen a sejk mellett az angol golfcsatorna részbeni tulajdonosa, és a világ egyik - Széles szerint legjobb - ingatlan ügynökségének a tulajdonosa áll.

Egy későbbi bejegyzésben Széles Gábor azt írja, reményei szerint egy-két hónapon belül vendégül láthatja "az arab világ egyik ha nem leggazdagabb" sejkjét a kastélyában. "Ő már csak a szerződések aláírására fog jönni. Mivel ennek a sejknek minden lépését a világsajtó is figyelemmel kíséri...remélem Magyarország a világsajtó címlapjaira fog kerülni. (Természetesen benne Zalacsány neve is!).

Széles szerint az üzletemberekkel összességében kb. 40 milliárd forintos beruházásról tárgyaltak.