Zoltán
-4 °C
9 °C

Itt a hangfelvétel a trafikmutyiról

2013.05.21. 14:58

Már az ügyészségnél van az a hangfelvétel, amely bizonyítja, hogy Szekszárdon a Fidesz helyi képviselői döntöttek a trafikpályázatokról. A hatóságnak a hét végéig kell döntenie, elindítja-e a nyomozást a trafikmutyi ügyében, a hangfelvételből a hvg.hu közölt részleteket kedden. Az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kisípolták a nem közszereplő személyek teljes nevét és pontos címét.

lap korábban arról írt, hangfelvétel bizonyítja, hogy helyi fideszes politikusok döntöttek arról, ki nyerhet a trafikpályázaton. A birtokukba került felvétel valószínűleg március végén készült, és egy hosszabb beszélgetés részlete. Horváth István fideszes polgármester május 10-i sajtótájékoztatóján nem vonta kétségbe a hitelességét, de azt mondta, a trafikok egy nem hivatalos magánbeszélgetéseken jöttek szóba. (Az Index polgármesterrel készült interjúját itt nézheti meg.)

A hvg.hu kedden arról is írt, hogy a napokban 25 olyan céget jegyeznek be egy bajai lakásba, amelyek több mint 90 leendő trafikot irányítanak majd. A koordináló cég és a bejegyzés alatt álló betéti társaságok tagjaikon keresztül szorosan kapcsolódnak a hódmezővásárhelyi Tabán Trafik Zrt.-hez, a Continental dohánygyár terjesztő és forgalmazó cégéhez.