2024. június 20. 15:00
Szlovénia
Szerbia
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia
Anglia
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00
Spanyolország
Olaszország

Újra ülésezik a 130 fős háttérhatalom

2013.05.23. 16:37

Az angol fociválogatott Wembleybeli meccsei előtti szálláshelye, az ötcsillagos, 227 luxuslakosztállyal és 120 hektáros kerttel rendelkező watfordi The Grove hotel rendezi idén a június 6-ától három napon át a Bilderberg-csoport éves összejövetelét.

A csoport a világ hozzávetőleg 130 nagyon befolyásos emberét tömöríti, a politika, a gazdaság és a média világából. Tagságot csak meghívással lehet szerezni. Évente egyszer találkoznak Európa valamelyik luxus-szállodájában, illetve minden negyedik évben Észak-Amerikában.

Virginiában tüntetők fogadják a Bilderberg csoportot (2012)
Tavaly is jópáran számon akarták kérni nyilvánosság hiányát, és egyéb izgalmas feltételezéseket is.

A találkozók nem nyilvánosak, ami  összeesküvés-elméletek tömkelegének ad táptalajt. Két éve a jobbikos Gyöngyösi Márton számon is kérte Martonyi Jánoson, hogy miért ment el a 2008-as ülésre. Martonyi erre azt tanácsolta a külügyi bizottság tagjainak, hogy ha hasonló nemzetközi ülésekre hívnák meg őket, akkor menjenek el, és ott képviseljék a magyar érdekeket.

Richard Hoolbrooke, a 90-es évek egyik legbefolyásosabb diplomatája korábban úgy nyilatkozott lapunknak az eseményről, hogy "nincs benne semmi különös. Amerikaiak és európaiak jönnek el, két napig ülnek és beszélgetnek. Soha nem hoznak döntést semmiről és egy csomó mindenben nem értenek egyet. Viccesen azt mondanám, hogy közel sem olyan fontosak, mint amennyire magukat képzelik. És természetesen egyáltalán nem olyan fontosak, mint ahogy azt az összeesküvés-elméletek kedvelői gondolják. Ha eljönne egy Bilderberg-találkozóra, nagyon unatkozna. Semmi drámai nem történne. Tavaly (2007-ben, a szerk.) Isztambulban volt a találkozó, és a török EU-csatlakozásról, az energetikai helyzetről és a csúcstechnológia jövőjéről volt szó. Eljöttek a Google vezetői, néhány nagyon híres fejes az iparágból, szó volt még Irakról, az AIDS-ről, ilyenek. Egyik vita követte a másikat, aztán mindenki hazament."

Ön szerint mi fog történni a találkozón?

 • 4128
  A pénzuralmi bankárvilágrend nevében eldöntik, hogy hogyan folytatódjon a válság.
 • 2053
  Kifundálják, hogy idén hogyan gáncsolják el a magyar tündérmesét.
 • 1171
  Semmi. Teáznak, beszélgetnek, ismerkednek.
 • 909
  Csak karbantartásra mennek, hiszen robotok.
 • 778
  Földönkívüli technológiával megakadályozzák az emberiség öntudatra ébredését.
 • 689
  Véres sátánista orgián szórakoznak.
 • 684
  Megbeszélik, hogy melyik új toxikus anyaggal permetezzék a lakosságot.
 • 308
  Rózsakeresztes-szabadkőműves fondorlataikkal aranyat csinálnak.