Rajzoljon minőségi sertést 800 ezerért!

2013.05.27. 17:23

A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot ír ki a Kiváló Minőségű Sertéshús tanúsító védjegy grafikájának kidolgozására, a nyertes bruttó 800 ezer forintot kap.

A grafikának a fogalomhoz kapcsolódó szellemiséget, vagyis például a természetes alapanyagokon történő tartást kell megtestesítenie, "szimbolizálni annak jellemzőit, üzenetet kell közvetítenie a fogyasztók számára nem csak belföldön, de külföldi piacokon is".

A védjegynek egyszerűnek kell lennie, első látásra jól érthető, kis méretben is jól felismerhető, minden reklámhordozón és minden szokásos felhasználási formában könnyen alkalmazhatónak. Cél ugyanakkor, hogy érzetében és hatásában legyen összhangban a Vidékfejlesztési Minisztérium gondozásában lévő kiváló magyar élelmiszer védjeggyel.

A grafikának tartalmaznia kell a „kiváló minőségű sertéshús” kifejezést, ki kell fejeznie a kiemelt minőséget, ugyanakkor el kell kerülnie "az elmúlt évtizedekben elterjedt, sablonossá vált megjelenési formákat." A grafika maximum négy színből állhat plusz a fekete. A pályázatot június 30-ig kell beküldeni. A nyertes grafikáról - előzetes szűrés után - a vidékfejlesztési miniszter dönt.