Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

100 munkahelyet teremt a nagyrédi tojástartógyár

2013.05.30. 18:52

Tojástartógyárat épít a Jász-Plasztik Kft. Nagyrédén 1,9 milliárd forintos beruházással. Az alapkövet csütörtökön helyezték el.

Az ünnepségen Balázs József, a település polgármestere felidézte, hogy 2008-ban a községben jelentős cégeket temetett maga alá a válság. Szerinte az elmúlt időszakban viszont egyre inkább a könnyűipar adja a helyi munkahelyek többségét a mezőgazdaság helyett.

A gyár már az ősz elején elkezd termelni, a 9800 négyzetméteres üzemcsarnokban petpalackok újrahasznosításával tojástartókat fognak készíteni, és terveik szerint 100 százalékig exportra termelnek majd. A bővítés kezdetben 30, hosszabb távon pedig 100 új munkahelyet teremt.

A jászberényi központú cégcsoport egyebek között hőszigetelő elemeket, akkumulátorokat, festékeket, szigetelőanyagokat, háztartási tisztítószereket és fröccsöntött termékeket állít elő, logisztikai és autóértékesítő szolgáltatást is nyújt. Összesen mintegy ötezer embert foglalkoztat Magyarország mellett Romániában és Szlovákiában. Az anyavállalat 2400 embernek ad munkát Magyarországon.