Már nyereséges a kecskeméti Mercedes

2013.05.30. 07:45

Megközelítette az egymilliárd eurót a kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. termelésének első - még csonka - évének bevétele. A cégbírósági adatok szerint a forgalomnak csupán a töredéke, 2,5 millió euró származott a magyar piacról - írja a Napi Gazdaság.

A gyár adózás előtti eredménye meghaladta az 54 millió eurót, és a cég 28 millió eurónál is több mérleg szerinti nyereséget könyvelhetett el. A Mercedes nem szokta közölni a gyártott daraszámokat, de Frank Klein ügyvezető igazgató már korábban elmondta, hogy az első évben sikerült elérni a kitűzött 40 ezres darabszámot a Mercedes B-osztályú autójából, idén pedig több mint százezer B-osztályú és CLS modell készülhet Kecskeméten.

Továbbra sem született döntés a Daimler központjában a gyár bővítéséről, de az igazgató emlékeztetett, nem azért vásárolt a német cég jelentős területet, hogy annak nagyobbik részét kihasználatlanul hagyja. A Mercedes-Benz kecskeméti gyára 2012 márciusában, alig négy évvel a telephely kiválasztását követően nyitott meg, és azóta a rastatti gyárral együtt gyártják a Mercedes-Benz B személyautókat, nemrég pedig elkezdődött egy új modell, a CLA sorozatgyártása is.