no

Jönnek az okoskasszák

2013.06.03. 17:22 Módosítva: 2013.06.03. 17:26

Az Európai Unió az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében 35 százalékos, több mint 77 millió forintos támogatást nyújt a Laura kasszarendszer továbbfejlesztésére, amellyel egy integrált statisztikai és marketinginformációs rendszer jöhet létre Magyarországon. A szolgáltatásba bekapcsolódó kereskedelmi hálózatok törzsvásárlóinak tranzakcióiról a kasszákon keresztül információk közvetíthetők a központi adatbázisnak, ezzel a kereskedők egy integrált statisztikai szolgáltatáshoz juthatnak.

Elemez és közösséget épít

A projekt részeként megvalósítandó tudatosvasarlas.hu a rendszerhez kapcsolódó törzsvásárlók információs és közösségi weboldala is lesz egyben. A látogatók a portálon elemzést kapnak saját vásárlási szokásaikról, szembesülnek azzal, mely termékcsoportra mennyit, milyen rendszerességgel költenek. A vevő fogyasztásait különböző szempontok szerint értékeli a portál, ilyen lehet például, hogyan tudná költséghatékonyabbá, zöldebbé tenni a bevásárlásait.

Az oldal diagramokkal, statisztikákkal, rövid "tudta-e" cikkekkel segíti a tudatosabb vásárlást. Ezen felül a látogatók a többieknek is hasznos információkat tehetnek közzé, így a portál közösségépítő szolgáltatásokat is nyújt - olvasható a közleményben.