Fogyatékosokat támogató cégeket díjaztak

2013.06.14. 16:24

Aktív Állampolgárság díjat nyert az Egyesült Államok amerikai nagykövetétől pénteken a társadalmi vállalkozásokat támogató és fejlesztő NESsT Magyarország. A díjat Tsakopoulos Kounalakis amerikai nagykövet adta át NESsT által szervezett Társadalmi Vállalkozások Napján, ahol bemutatkozhattak a társadalom problémák megoldását is szem előtt tartó vállalkozások.

A kiállító társadalmi vállalkozások elsősorban a munkaerő-piaci versenyben hátránnyal indulók számára teremtenek munkahelyeket, és fenntartható szolgáltatásokat vagy termékeket nyújtanak akár bizonytalan gazdasági környezetben is.

A nap másik díjazottja a fogyatékkal élők által működtetett neves éttermet, a szekszárdi Ízlelőt fenntartó Kék Madár Alapítvány volt. Munkásságuk elismeréseként vehették át a NESsT és a Citi Magyarország 2012-es Társadalmi Vállalkozások Versenyének éves díját.

A NESsT Magyarország a feltörekvő és fejlett piacgazdaságok legégetőbb társadalmi problémaira nyújt megoldást fenntartható társadalmi vállalkozások támogatása és fejlesztése révén.