Felcsútiak árulják a dohányt az Auchanban

2013.06.19. 07:03 Módosítva: 2013.06.19. 08:26

Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester testvére, Mészáros János fideszes önkormányzati képviselő, illetve alpolgármestere, Mészáros László családi üzletei árulhatják a dohányt a francia tulajdonú Auchan áruházakban. A két család a 19 Auchan-áruházból tízben árulhat dohányárut, és ezzel évente több százmilliós bevételhez juthatnak - írja a Népszabadság.

A polgármester testvére Budakalászon, Budaörsön, a XI. kerületben, Kecskeméten és Szegeden kapott koncessziót, ahol a francia üzletláncnak vannak áruházai.

A lap szerint Mészáros László alpolgármester csak névrokonságban áll Mészáros Lőrinc polgármesterrel, de régóta szoros kapcsolatban állnak. Mészáros László korábban a tatabányai és a kazincbarcikai focicsapatoknál volt vezető, nagyrészt akkor, amikor ott Mészáros Lőrinc volt a résztulajdonos. Idén februárban ő váltotta Mészáros Lőrincet a Puskás Futball Club Kft. ügyvezetői posztján is. 25 éves fia, az üzleti múlttal nem rendelkező Mészáros Roland Csömörön, Dunakeszin, Fóton, Törökbálinton és Miskolcon nyert koncessziót dohány-kiskereskedelemre. Az anyjával 2012 végén közösen alapított bt.-jük májusban jegyezte be az öt új fióktelepet  - érdekes módon épp azokon a koncessziós területeken, ahol az Auchan áruházai találhatók.

A lapnak nem sikerült elérnie Mészáros Lőrincet és Mészáros Lászlót, akiktől azt kérdezték, miért pályáztak a Felcsúttól és egymástól is távol eső helyeken a dohány-kiskereskedelem jogára.

Az Auchan kommunikációs osztályán a lappal azt közölték: az volt a céljuk, hogy továbbra is kapható legyen a dohánytermék az áruházak üzletsorán. Annak kapcsán, hogy miért pont a felcsúti vállalkozókban látták meg a jövendő üzleti partnert, az Auchan úgy fogalmazott: csak azokkal a leendő bérlőkkel tudtak tárgyalni, akik elnyert koncesszióval keresték meg őket. Így a hipermarket csak közülük választhatta ki az új bérlőket, akik a vásárlóiknak júliustól dohányterméket értékesíthetnek.