Újabb csúszás az útdíjban

2013.06.19. 17:27

Az e-útdíjról szóló rendelet szerint a fuvarozók június 20-tól regisztrálhatják járműveiket az Állami Autópálya Kezelő rendszerében. Az utdijhirek.hu úgy tudja, a rendszer tesztelése még mindig tart, ezért nem biztos, hogy holnap megkezdhető a regisztráció. Mindenesetre az ÁAK oldalán a kezdés dátumát átírták június 24-re, de közleményt még nem adtak ki a változásról.

Az ügyben a tájékoztatásért felelős vezető a lap kérdésére elmondta, az informatikai rendszer tesztelése még nem fejeződött be, ezért van szükség arra, hogy esetleg kitolják a kezdés időpontját. Kruchina Vince hozzátette, a szakemberek szerda délután még láttak halvány esélyt arra, hogy az eredeti időpontban mégis elindul a regisztráció, ezzel együtt az Állami Autópálya Kezelő honlapján már az szerepel, hogy 24-étől lehet jelentkezni a fuvarozóknak.

A regisztrációhoz név és jelszó szükséges, valamint a személyes adatok, a számlázáshoz szükséges információk, valamint a gépjármű adatainak megadása. A szakmai szervezetek eleve szűknek találták a rendelkezésre álló időkeretet, így még kevesebb idő, mindössze egy hetük lesz mindenre. A nagyobb fuvarozótársaságok számára viszont jó hír, hogy lehetőség lesz flottás feltöltésre, tehát nem kell minden autót külön regisztrálni.