New Yorkot és Párizst szereti a magyar

2013.06.24. 12:18

Az első 5 hónapban európai célpontok közül Párizsba, Európán kívül pedig New Yorkba vásároltuk a legtöbb repülőjegyet. Míg Párizsba körülbelül ugyanannyian váltottak jegyet mint a múlt évben, New Yorkba csaknem ötödével kevesebb repülőjegy fogyott - közölte a Pelikán repjegyfoglaló portál.

Az eladási listákat Párizs után Róma követi, aztán New York és Bangkok jön. A Párizs iránti kereslet tehát nem csökkent, annak ellenére sem, hogy az átlag repülőjegy 20 százalékkal drágult. A legnagyobb párizsi reptérre (Charles de Gaulletól ) drágább az utazás, de a várostól 42 kilométerre fekvő Orly reptérre 30 ezer forint alatt is lehet jegyet kapni.

Rómába megy a magyar

Róma az idei év egyik nagy slágere. Az elmúlt hónapokban 86 százalékkal több repülőjegyet kelt el, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Ez persze köszönhető a Ryanairnek is, mely Budapest – Róma Ciampino reptere között indított járatot 27 ezer forint körüli árakkal.

A magyar utazók egyre több százaléka preferálja a fapados légitársaságokat, annak ellenére, hogy a hirdetett ár csak a kézipoggyászt tartalmazza és a gépen csak pénzért lehet ételt kapni.

Bár szeretjük New Yorkot, mégis visszaesett

Tavaly New York még az eladási lista élén állt, idén csak harmadik lett. Ebben nagy szerepet játszik az is, hogy tavaly az év első hónapjaiban még működött a Malév, melynek köszönhetően a New York repjegy ára néha még 100 ezer forint alá is lement. Idén a 150 ezer forintos jegyár már akciósnak számít..

A lista 4. Helyén Bangkok végzett. Bár a repjegy ár átlagban csak 5 százalékot emelkedett, az eladáson ez 20 százalékos esést eredményezett. Az átlag repjegy ár 187 ezer forint, de ha szerencséje van már 140 ezer forint körül is találhat akciós repülőjegyet. Érdemes tehát többször rákeresni online repjegy portálokon és figyelni az akciókat.  • Hírek
  • Hírek