Kártalanítja túlszámlázott ügyfeleit a Tigáz

2013.06.26. 20:15

Minden olyan ügyfelét kártalanítja a Tigáz Zrt., akik a valós fogyasztásuktól eltérő összegű számlát kaptak – jelentette be a cég központi kommunikációs szolgálata.

A Tigáz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatallal kötött erről megállapodást. Akiknél alacsonyabb volt a kiszámlázott összeg, azoktól nem hajtják be a különbözetet – olvasható a közleményben.

A fideszes Németh Szilárd szerdai sajtótájékoztatóján mondta el, hogy csaknem 420 ezer hibás számlát küldött ki a közelmúltban a Tigáz.

A Hajdú-Bihar megyei kormányhivatal több panaszos bejelentése alapján indított vizsgálatot, melyben kiderült, több mint 71 ezer esetben történt túlszámlázás úgy, hogy januári fogyasztást tavaly decemberiként számlázott ki a Tigáz. Az is kiderült ugyanakkor, hogy mintegy 348 ezer esetben kevesebbet számlázott ki a szolgáltató.

A cég ezért akár százmillió forintos bírságot is kaphatna, ám a politikus a tájékoztatón bejelentette: a fogyasztóvédelmi hatóság kész eltekinteni ettől, ha a szolgáltató vállalja többek közt azt, hogy kártalanítja az érintett fogyasztókat.