Mi fizetjük a Varga-csomagot

2013.06.26. 18:39 Módosítva: 2013.06.27. 10:49

Az MKB Bank új hirdetményéből kiderül, a tranzakciós adó emelését az illeték várható hatálybalépése után szűk egy hónappal, augusztus végétől áthárítja az ügyfeleire. Az MKB bank ezt tegnapi hirdetményében itt és itt közölte.

"A bank a készpénzműveletekre vonatkozó díjtételeit a tranzakciós illetékkel terhelt forgalom 0,3%-ával, egyéb pénzforgalmi szolgáltatással összefüggő díjat pedig 0,1%-ával emeli. Továbbá ezen műveletek esetében a 6.000 Ft-os díjtétel maximumot megszünteti. Ezen hirdetmények  2013. augusztustól 28-tól lesznek érvényesek."

Mindez nem igazán kellene senki sem meglepjen, a szakmabeliek többsége szerint a bankok az utalásokra és a készpénzfelvételi díjaknál nagy valószínűséggel a teljes tranzakciós illeték emelkedést áthárítják, a kérdés az, hogy a bankkártyás és a hitelkártyás vásárlás továbbra is ingyenes marad-e mondta Gergely Péter, a bankráció.hu szakértője.

Az MKB-nál a bankkártyás vásárlás továbbra is ingyenes, de csak visszavonásig, a bank tehát nyitva hagyj a a kaput, hogy ez bármikor megváltoztathassa.