Fazekas: A gazdatársadalom elégedett a földtörvénnyel

2013.07.01. 08:08

A gazdatársadalom elfogadta a földtörvényt, elégedett vele, nyilatkozta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a Népszabadságnak. A lap hétfői számában megjelent interjúban a tárcavezető azt mondta: a jogszabály egyértelművé teszi, hogy a föld a helyben lakó, magyar gazdáké lesz. Szerinte az egész törvény arra épül, hogy az agrárközéposztályt, a családi gazdaságokat támogassa.

Idén négyezerrel többen igényeltek agrártámogatást, mint tavaly és 27 ezerrel emelkedett a foglalkoztatás a mezőgazdaságban, mondta a miniszter. Az ágazatot érintő törvények szerinte egymásra épülnek, az alap a földtörvény, arra épül a választások előtt előterjesztendő üzemtörvény, és reményei szerint ezt követően elfogadja a parlament az integrációs törvényt is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla