A kártyás vásárlás sem ingyenes többé

2013.07.05. 11:21

A Citibank sem bírta tovább, kijött az új hirdetmény, amiben a legtöbb számlacsomag esetén még a kártyás vásárlásért is fizetni kell. A díj az új adómértékkel megegyező, tehát 3 ezrelék az elektronikus pénzmozgások után és 6 ezrelék a készpénzfelvételre, írta pénteken a pénzcentrum.

MKB, Budapest Bank, Erste és a Mohácsi Takarék után a Citibank is áthárítja az adóemelés utáni plusz költségeit. Méghozzá az Új 0 forintosnak nevezett számlacsomag kivételével a kártyás vásárlást is 3 ezrelék terheli. Tehát 100 ezer forint költés után 300 megy az államkasszába és ezt a bank ügyfelei fizetik.

Még tovább várunk, valószínű, hogy egyre több bank jelenti be a tranzakciós illeték áthárítását. Eddig a bankok többségénél még nem kell fizetni a kártyás vásárlásoknál, hogy ez továbbra is így maradhat-e az valószínűleg a következő hetekben dől el. A Citibank most is fenntartotta az ingyenességet a fő számlacsomagjánál, ami talán jó előjel lehet.

A bank fő számlacsomagjához, a "0 forintos"-hoz 2 milliós számlaegyenleget kell fenntartani különben közel 4 ezer forintos számlavezetési díjat fizethetünk. A pénzre magasabb kamat jár és több szolgáltatás is ingyenes marad, de mégsem mindenki számára elérhető konstrukcióról van szó.  A hitelkártyák esetén eddig is áthárította a költségeket a bank, ezután se várható ez másképp

Az OTP-nél a tranzakciós adó nem jelenik meg külön díjtételként, a kártyadíjak és a csomagdíjak azonban nőttek az emelés hatására.  • Tippek
  • Hírek