A magyar Praktiker nem áll le

2013.07.11. 11:05

A németországi Praktiker AG az illetékes bíróságnál rövidesen kezdeményezi a felszámolás megindítását, de ez a Praktiker Építési és Barkácspiacok Magyarország Kft.-t nem érinti - közölte a magyarországi Praktiker.

A cég azt mondja, az ő 100 százalékos tulajdonosa nem a most tönkrement Praktiker AG, hanem a Baumarkt Praktiker International GmbH, ezt a céget azonban a felszámolás nem érinti.

"A Praktiker Magyarország Kft. abban a helyzetben van, hogy a magyarországi vállalt működését biztosítsa, a munkahelyeket megőrizze és a szerződéses kötelezettségeinek eleget tegyen" - írják.

A német Praktiker szerda este Hamburgban közölte, hogy eladósodott és fizetésképtelenné vált. Korábban szó volt arról, hogy az áruházlánc a hitelezőkkel folytatott tárgyalások eredményeként egy maximum 35 millió eurós pénzügyi injekcióhoz juthat, a tárgyalások azonban eredménytelenül végződtek. A több magyarországi üzlettel is rendelkező Praktiker AG elnöksége 30-35 milliós pénzügyi támogatást próbált szerezni, egyes hitelezők azonban a Reuters hírügynökség szerint elutasították ezt.