Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Itt az első online pénztárgép

2013.07.12. 07:16

Megvan az első engedéllyel rendelkező pénztárgép, a Magyar Kereskedelmi engedélyezési Hivataltól a Laurel cégcsoport "kiskasszája" kapott zöld jelzést, amely már alkalmas online kapcsolatra a kereskedők és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) között - írja a Népszabadság.

1045183 610410805658145 67927239 n
Fotó: laurelkft / Facebook

A NAV-ba kötött pénztárgépek rendszerének eredeti tervek szerint áprilisban kellett volna elindulnia, később ezt júniusra, végül pedig szeptemberre tolták. Egy tavaly készült tanulmány az intézkedéstől eredetileg 97,5 milliárd pluszbevételt várt, a szeptemberi indulással jó, ha 40 milliárd forint folyik be az államkasszába, de még ez az összeg is bizonytalan, ugyanis több százezer eszközt kell lecserélni, ami aligha fog menni szeptemberre - írja a Népszabadság.

Szabó Ervin, a Laurel Számítástechnikai Kft. ügyvezetője a lapnak elmondta, hogy az online pénztárgép alapját képező kiskassza egy lengyel gyártó fejlesztése, az engedélyes géppel néhány száz darabos próbaüzemet tartanak, majd a teszt tapasztalatai alapján néhány héten belül indulhat a sorozatgyártás Lengyelországban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek