Emília
13 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

580 milliót ad a kormány egy tévésorozatra

2013.07.12. 07:33

Két nap alatt több mint hétmilliárd forint elköltéséről jelent meg döntés, most az egyetemeknek is jut négymilliárd, írta a Napi Gazdaság.

Kossuthkifli

Fehér Béla 2013-ban kiadott regénye alapján Rudolf Péter készíti az 52 perces epizódokból álló tévésorozatot, rendező, forgatókönyvíró, producer is lesz egyben.
A produkciót családi vállalkozása, a tavaly szeptemberben bejegyzett az Omnibus Film Kft. jegyzi.A forgatás megkezdéséről szóló közlemény szerint „több szálon futó, romantikával fűszerezett, gyaloggaloppos, XIX. századi road movie 2014-ben kerül majd képernyőre az MTVA támogatásával” - számolt be a Népszabadság. Költségvetési forrásokból 580 millió forint jut a támogatásra.

Csütörtöki döntésével további 5,462 milliárd forint elköltéséről döntött a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. Szerdán szintén pénzt költöttek, közel kétmilliárd forint elköltéséről született döntés. A tavalyi költségvetési maradványpénzek felhasználása mellett hozzányúlt a kabinet az idei rendkívüli tartalékokhoz is, jut pénz egyebek mellett például történelmi tévéfilmsorozat készítésének támogatására.

A felsőoktatási intézmények finanszírozási problémáinak kezeléséhez 4 milliárd forintot, a Nemzeti Olimpiai Központ beruházásának előkészítő feladataira 586,5 milliót, a Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. fejlesztéséhez 400 millió, a hajdúsámsoni állami köznevelés feltételeinek megteremtése érdekében pedig 475,4 milliót csoportosít át az Emberi Erőforrások Minisztériumához, derül ki a Magyar Közlöny friss számából.