Erzsébet
4 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Orosz lámpagyár települ hozzánk

2013.07.12. 14:35

Mintegy másfél milliárd forintos beruházással áttelepül egy közvilágítási lámpatesteket gyártó üzem Oroszországból Balatonlellére, a termelést várhatóan jövő év elején kezdi az új üzem, kezdetben 100-150, majd 400-600 embernek teremtenek munkahelyet - tájékoztatta Kenéz István, Balatonlelle polgármestere az MTI-t pénteken.

A polgármester beszámolója szerint az orosz befektető - akit egyelőre nem kívánt megnevezni - eredetileg Hévízre szerette volna áttelepíteni az üzemét, végül Balatonlelle lehetőségei, adottságai miatt döntött a település mellett, és hamarosan megvásárolta az önkormányzat 5,5 hektáros területét piaci áron. A terület azóta a Balaton-törvény szigorú előírásait teljesítő ipari területté vált.

Kenéz István ismertette: az utolsó engedélyt az idén áprilisban sikerült megszereznie a befektetőnek, így belevághatott egy 7 ezer négyzetméteres üzemcsarnok építésébe, amelyet a tervek szerint év végén, jövő év elején adnak át, és a jövő év első hónapjaiban már meg is kezdik a termelést. Amennyiben a lellei üzem sikeres lesz, az orosz befektető további beruházásokat is tervez a településen - mondta a polgármester.