Járműjavítót is államosítanának

2013.07.15. 11:03

Több megrendelést akarnának a MÁV-tól, ezért lehet, hogy a Bombardier Transportation (BT) eladja a Dunkeszi Járműjavító többségi tulajdonrészét az államnak. Minderről már el is kezdték a tárgyalásokat az MNV- Zrt.-vel, írja a Világgazdaság.

Nemrég Fónagy János államtitkár azt mondta a lapnak, hogy örömmel venné, ha a BT tulajdonrészének visszavásárlásával Dunakeszi is olyan súlyú járműjavító központtá válna, amilyen a svájci Stadleré, Szolnokon. Szerinte a hazai közlekedés számára kell hasznosítani a jó fekvésű, jól felszerelt üzemet, amelynek bő 25 százaléka a MÁV-é, 10 százaléka pedig az alkalmazottaié.

Michael Fohrer, a BT elnökhelyettese szerint az elmúlt évtizedben, amióta az üzem a BT többségi tulajdonában van, igen jelentős beruházások történtek Dunakeszin, főként a minőségre és a biztonságra koncentrálva. A másik nagy változást a vállalat szolgáltatásainak javítása, és csökkenő rendelésállományának bővítése jelenti. A Bombardier maradna Magyarországon, sőt további munkákat telepítene Dunakeszire, hogy az anyacég exportbevétele bővülhessen.