Erik, Alexandra
EUR 386,08 Ft
USD 366,48 Ft
11 °C
23 °C

Detroit csődöt jelentett

2013.07.18. 23:09

Detroitban bekövetkezett az Egyesült Államok történetének eddigi legnagyobb városszintű csődje, írja a BBC és a CNN. A város adóssága legalább 15 milliárd dollár. A válságmenedzser Kevyn Orr arra kérte az illetékes szövetségi bírót, hogy helyezze csődvédelem alá a várost.

Michigan állam kormányzója, Rick Snyder már márciusban bejelentette, hogy Detroitban hivatalosan is pénzügyi szükségállapot van érvényben. A Detroit megmentésére tavaly áprilisban életbe léptetett terv nem hozta meg a várt eredményt.

Detroit az amerikai autóipar válságának egyik legnagyobb vesztese. A munkanélküliség miatt az emberek elkezdtek elvándorolni innen, a népesség 2000 és 2010 között negyedével csökkent, Detroit az USA ötödik legnagyobb városából a 18. lett. Az adóbevételek csökkenni kezdtek, elharapózott a bűnözés. A Forbes magazin évente megrendezett versenyében 2013-ban Detroit kapta az USA legnyomorúságosabb városa címet.

Nézze meg képes összeállításunkat a pusztuló Detroitról!

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét