200 milliós bankszámlatérítés a minisztériumoknál

Blikk
2013.07.24. 06:53

Mintegy kétszázmillió forintot költenek a minisztériumok bankszámlatérítésre - írja szerdai számában a Blikk, miután valamennyi tárca közölte a bulvárlappal az éves költségtérítés mértékét.

A napilap hétfőn számolt a kormánytisztviselők juttatásáról. Szerdai számában a Blikk felidézte: a kifizetés indoka, hogy a vonatkozó jogszabályok szerint nem okozhat pluszterhet a munkavállalónak a fizetés bankszámlára érkezése és az összeg felvétele.

A kikért adatok szerint a Honvédelmi Minisztérium és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium évente fejenként bruttó 2 ezer forintot fizet dolgozóinak és a katonáknak a bankszámla-költségtérítésre. A lap összesítése szerint a legnagyvonalúbb a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, ahol átlagosan bruttó 76 ezer forint jár egy kormánytisztviselőnek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla