Pleschinger: Matolcsy a saját véleményét mondta

Portfolio
2013.07.25. 13:02

Nem döntött kedden a monetáris tanács arról, hol lesz a kamatcsökkentési ciklus vége – mondta Pleschinger Gyula, a jegybank monetáris tanácsának tagja a portfolio.hu beszámolója szerint. A 3-3,5 százalékkal Matolcsy György jegybankelnök a saját véleményét fogalmazta meg, amely csak egy lehetséges szcenárió, emellett lehetnek mások is, amelyekről a monetáris tanács dönt majd.

Pleschinger szerint a kamatcsökkentési ciklusban elértek a finomhangolási periódushoz, elképzelhető, hogy lesznek megállások a kamatcsökkentésben egy-két hónapra, ha a helyzet úgy kívánja.

Szerinte a 3 százalékos inflációs cél továbbra is a jegybank elsődleges prioritása, amit a pénzügyi stabilitás követ, valamint a jegybanknak támogatnia kell a kormány gazdaságpolitikáját, amennyiben az nem veszélyezteti inflációs és pénzügyi stabilitási céljait.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás