Csilla, Noémi
5 °C
18 °C

Napi félmilliót is hoz a trafik

2013.07.26. 07:23

Egyre nagyobb a trafikosok forgalma, ráadásul ez még csak a kezdet, a kereskedők még nem építették be áraikba a 10 százalékos árrést, írta a Világgazdaság pénteken.

A kezdeti gyér forgalom után mostanában kezdett el emelkedni a nemzeti dohányboltok forgalma. Sok dohányos ugyanis július első felében bespájzolt, és mostanra fogytak el a készletek. „A kezdeti 50 ezer forintos napi forgalom már több helyen elérte a napi 500 ezer forintot” – mondta a lapnak Király Antal. A Trafikos Franchise Kft. vezetője szerint most még a kifutó készleteket árulják, a nagykereskedők még nem építették be az áraikba a 10 százalékos árrést, de ez szerinte heteken belül bekövetkezik. Ez 120–140 forintos drágulást jelenthet.

A mintegy száz tagból álló trafikoshálózat vezetője minden nap várja az 1417 kistelepülésre kiírt pályázat eredményét, de úgy kalkulál, hogy az csak szeptemberre fog kiderülni. Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. addig is az önkormányzati képviselő-testület javaslatára jelöli ki az ideiglenes árusítókat az ellátatlan területeken.