Megvan a Sólyom hívójele

2013.07.29. 22:52

A Sólyom Airways megkapta a pilóták és a légiforgalmi irányítás közti rádióforgalmazásban használatos hívójelét. A légitársaság járatait a "Hungarian" hívójel alatt fogja majd szólítani a légiforgalmi irányítás mindenhol a világon, kiegészítve azt az adott járat járatszámával - értesült az Airportal.hu.

A lap azt írta, a Sólyom Airways első repülőgépe várhatóan 2013. augusztus 18-án érkezik meg majd Ferihegyre, az első Boeing 737-500-as repülőgépet további öt követi majd szeptember végéig, a repülőgépeket a European Aviation angol lízingcégtől bérli majd a légitársaság. Az első repülőgép lajstromjele HA-SHA lesz.

A Napi Gazdaság egyébként éppen hétfőn közölt Martin Gauss volt Malév-vezérigazgatóval készített interjút, a lap a Sólyomról is megkérdezte a jelenleg az AirBaltic légitársaságot irányító szakembert.

"− Mit szól a magyar Sólyon légitársaság indulásához? Életrevaló ötletnek tartja?

− Egy új légitársaságot indítani most üzletileg nem biztos, hogy jó döntés, inkább a bátor jelzőt használnám"

Hasonló aggályokat nem Gauss fogalmazott meg először, a Capitol Consulting Group (CCG) az eddig elhangzott információkat alapul véve készített becslést a légitársaság jövőbeli veszteségeiről.  A cég becslése szerint a Sólyom Airways működésének első évében 14,4 milliárdos közvetlen és 15,8 milliárdos közvetett költsége keletkezik, összességében ez 30,2 milliárd forint.