Jenő
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Fedett síközpont épül Londonban

2013.07.30. 00:18

A dubai sípályához hasonló nagyságú fedett síközpont épül London külvárosában. A 200 millió fontos létesítményt az Olimpiai Park mellett képzelték el, írta a Travelo.hu.

A dubai sípálya
A dubai sípálya
Fotó: Fotó: alq666 / FlicrCC

A londoni polgármester szerint a 200 millió fontos beruházás kétszer akkora lesz, mint a jelenlegi sípályák Angliában, és mivel üzleteket, szállodákat és éttermeket is belekalkuláltak az építési tervekbe, ezért már csak méreteiben is hasonló lesz az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában található Ski Dubai-hoz.

A kelet-londoni Stratfordban épülő központ 2015-ben nyitja meg a nagyközönség előtt kapuit és évente három millió látogatóra számítanak. A már korábban is említett, 2005-ben megnyílt dubai sípálya 22 500 négyzetméteren terül el, öt különböző nehézségi fokozatú lejtője közül a leghosszabb 400 méteres, és nemcsak húzóliftek, de egy négyszemélyes ülőlift is szállítja a vendégeket. És persze mindez sivatagi körülmények között, ahol nem kis feladat a levegő hőmérsékletét állandóan fagypont alatt tartani.

Boris Johnson, London polgármestere mutatta meg sajtónyilvánosság előtt a terveket, amelyben a húszezer négyzetméteres pályákat valódi hóval fogják befedni, és amelyen akár 300 méter hosszan is lehet majd csúszni. A hódeszkásoknak ugrató rámpákat szerelnek fel, de lesz toboggan (karfa, kapaszkodó nélküli szánkó) pálya, lehet majd korcsolyázni és a gyerekeknek is külön hóbirodalmat alakítanak ki.