Pelenkagyár épül Gyöngyösön

2013.08.02. 07:36

Gyárépítést jelent ma be a Procter&Gamble (P&G) cégcsoport Gyöngyösön. A cég közlése szerint a mintegy 85 millió dolláros beruházással megvalósuló gyöngyösi létesítmény a P&G második gyára lesz Magyarországon, az új gyár a gyöngyösi ipari parkban épül fel mintegy 240 ezer négyzetméteren. Az MTI először tévesen azt írta, hogy egyúttal stratégiai megállapodást is kötnek, a Miniszterelnökség azonban jelezte, hogy erről szó sincs.

A beruházás a vállalat nemzetközi termelési rendszeréhez kapcsolódik; az itt gyártott pelenkák a magyar piacon és az unió egyes országaiban, a közép- és kelet-európai, a közel-keleti és az afrikai régió országaiban kerülnek majd forgalomba. A beruházás 150 új munkahelyet teremt, az első termékek várhatóan az idei év végén kerülhetnek a boltokba.

Magyarországon a vállalat 1991 óta van jelen, jelenleg mintegy 220 főt foglakoztat. Első beruházása a Hyginett Kft. csömöri gyáregysége volt, ahol az elmúlt 22 évben mintegy 240 millió dollár értékű beruházás történt. A csömöri gyár közel 800 munkatársat foglalkoztat, és több száz helyi beszállítóval áll partneri kapcsolatban.

A világ egyik legnagyobb fogyasztásicikk-gyártójának számító P&G nettó árbevétele 2012-ben 83,68 milliárd dollár volt, a vállalat világszerte 120 ezer embert foglalkoztat.