Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Már készül a Teslára Hollandia

2013.08.05. 12:25 Módosítva: 2013.08.05. 12:26

Országos gyorstöltőhálózatot telepít Hollandiában elektromos autóknak a svájci ABB - tájékoztatta a vállalat hétfőn az MTI-t. Az ABB a holland Fastned megbízásából több mint kétszáz korszerű gyorstöltő állomást telepít Hollandiában a főútvonalak mentén, így a 16,7 milliós országban 50 kilométerenként áll majd rendelkezésre egy töltőállomás az elektromos autók számára.

Az ABB Terra töltőállomások 15-30 perc alatt képesek teljesen feltölteni egy elektromos autó akkumulátorait. Az állomások kivitele lehetővé teszi minden nagyobb európai, ázsiai és amerikai gyártmányú elektromos autó feltöltését. A gyorstöltő állomások szállítását az ABB 2013 szeptemberében kezdi meg és a Fastned töltőállomás-hálózata 2015-re éri majd el a teljes kiépítettséget.

Az elektromosautó-forradalom egyébként nem először lendülhet fel, de a kizárólag elektromos hajtású autó érdemi mennyiségű sorozatgyártása eddig örökké csak egy álom maradt, az áttörés pedig kudarcot vallott. Amerika nagy reménysége most a Tesla (erről részletes elemzésünket itt olvashatja), de egy hete például a BMW is bemutatta első elektromos modelljét.