A többség egy hetes utazást tervez

2013.08.06. 11:04

A többség egy hetes utazást tervez, 65 százalékuk autóval indul útnak, idézte az Inforádió az Allianz Hungária utazással kapcsolatos nem reprezentatív felmérését.

A magyarok számára a belföldi utazás még mindig nagyon népszerű, 58 százalékuk választja ezt a formáját a pihenésnek. A külföldön nyaralni vágyók döntő többsége európai országba utazik. A legnépszerűbb úti célok Horvátország (56 százalék), Görögország (37 százalék), de akadnak olyanok is, akik Nicaraguában, az Egyesült Államokban vagy a Maldív szigeteken töltik a szabadságukat.

Az autóval utazók nagy része (76 százaléka) válaszolta, hogy átnézi autóját az utazás előtt, megelőzve ezzel, hogy a nyaralásra szánt időt és pénzt a gépkocsi javítására kelljen szánni. Hosszú út előtt nagyon fontos, hogy ellenőrizzük az autó műszaki állapotát: a gumiabroncsok, pótkerekek minőségét, a lámpák, fényszórók helyes működését, a szükséges folyadékok szintjét (olajszint, hűtőfolyadék, ablaktörlő folyadék), a kötelező tartozékok meglétét, a kocsihoz tartozó papírok érvényességét, a kötelező szerviz időpontját, és bizonyosodjunk meg arról is, hogy autónk az utazáshoz elegendő üzemanyaggal rendelkezik.