Hamarosan lehet Sólyom-jegyet venni

2013.08.14. 06:42

A Magyar Nemzet értesülése szerint szerdán írja alá az egyik közismert helyfoglalási rendszert üzemeltető céggel a szerződést az online jegyértékesítésről a Sólyom Hungarian Airways. A lap szerdai számában megjelent cikk emlékeztet Vágó József vezérigazgató korábbi ígéretére, miszerint augusztusban megkezdik a jegyértékesítést. Ezek szerint tényleg meg fogják.

A légitársaság első repülőgépét egyébként vasárnap kora délután lehet megtekintheti a Liszt Ferenc repülőtéren. A HA-SHA magyar lajstromjellel repülő "Álmos vezér" a bérbeadó adatai szerint – melyek némileg eltérnek a mi korábbi értesüléseinktől – 1992. január 1-jén készült el, azóta 35 ezer órát repült. Augusztusban további öt lízingelt Boeing 737-500-as érkezik majd a bornemouthi reptérről, az European Aviation Group nevű brit cégtől.

Mind a hat gép 1990 és 1992 között készült, és korábban kiderült, némelyiküket már kétszer kiállították a forgalomból, és bontásra is ítélték. Akkor a Sólyomtól nem reagáltak megkeresésünkre, de most a Magyar Nemzetnek azt állították, hogy a gépek kiváló műszaki állapotban vannak, és a közelmúltban komoly felújításon estek át.

A napilap azt is leírja, hogy a Sólyomnál meghirdetett harmincöt állást már be is töltötték, átlagosan tízszeres túljelentkezés volt egy-egy posztra.