Hatmilliárdot raktunk tavaly a Forma-1-be

2013.08.15. 08:05
A turisztikai célirányzat több mint felét, 6,4 milliárd forintot, a Forma-1-re fordította tavaly a kormány – írja a Világgazdaság.

A kormányzat a legnagyobb összeget – 6,446 milliárd forintot – a Forma-1 Magyar Nagydíjra fordította tavaly a költségvetés 12,264 milliárd forintos keretű turisztikai előirányzatából – ismerteti a csütörtöki Világgazdaság.

A nemzeti fejlesztési miniszter a parlament honlapján közölte ezt az MSZP-s Garai István Levente kérdésére. Németh Lászlóné leírta, hogy a pénzt a rendezői jogdíjra, a közvetítői jogdíj 50 százalékának kifizetésére, illetve a versennyel összefüggő stratégiai célok megvalósítására költötték. A Magyar Turizmus Zrt. külképviseletein keresztül akciókkal ösztönzött a futam látogatására, ennek köszönhetően 35 százalékkal több jegyet értékesítettek tavaly a külföldieknek.

A turisztikai célirányzatra eredetileg 11 milliárd forintot szántak, a végül megemelt összegből a második legtöbbet – 5 milliárd forintot – marketingcélokra fordították. A sármelléki repülőtér 150, a debreceni 49,2 milliót kapott, a 2012. évi túraautó-világbajnokság megrendezésének támogatására 100 milliót adtak, és ugyanennyit szántak a kulturális-turisztikai fesztiválokra – ismerteti a Világgazdaság.