Ilyen még nem volt: nyereséges a CIG

2013.08.15. 11:21

Több mint 2 milliárd forinttal javult a CIG Pannónia biztosítástechnikai eredménye 2013 első félévében a tavalyi év előző időszakához képest. Ennek köszönhetően a vállalat 32 millió forint mérleg szerinti nyereséget könyvelt el.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a 2013. évi második negyedéves gyorsjelentése szerint a vállalat első féléves biztosítástechnikai eredménye 261 millió forint, mely összehasonlítva a megelőző év azonos időszakához képest mintegy 2 105 millió forintos javulás.  A mérleg szerinti eredmény 32 millió forint nyereség.

Ezt úgy érték el, hogy a biztosító 7 793 millió forint bruttó díjbevételt realizált, ami a 2012. év hasonló időszakához képest közel 16 százalékos csökkenés, ellenben az igazgatási költségek ennél nagyobb mértékben, 41 százalékkal csökkentek.

A CIG meglévő rendszeres díjas szerződésállománya stabil alapokat teremt, és a befektetési portfolió növekedésével a költségviselő képessége egyre javul, így az első félévben már képes volt fedezetet teremteni a működési költségekre és az egyéb nem biztosítástechnikai tételekre is.