Szabina
-2 °C
15 °C

Megvenné az állam a Dunaferrt

2013.08.19. 20:37

A kormány még a héten vételi ajánlatot tesz a Dunaferr-re, mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hétfőn az M1 esti Híradója tudósítása szerint. A Dunaferr tulajdonosa egy hete jelentette be, hogy megválna 1500 dolgozótól.

A miniszter közölte, délelőtt tájékozódott, egyeztetett a Dunaferr vezetőségével, és ez alapján döntött már hétfőn a kormány.

Varga Mihály hangsúlyozta, hogy elhibázottnak tartják a Dunaferr 2004-es privatizációját. Szerinte az ár kérdése és a körülmények tisztázása nagyon fontos a kormány számára. Úgy fogalmazott: "én azt gondolom, hogy ha van egy pozitív hozzáállás a mostani tulajdonosok részéről, akkor akár már az őszre, szeptember végére, október közepére meg lehet állapodni a legfontosabb kérdésekben".

A nemzetgazdasági miniszter szólt arról is, hogy ha nem fogadja el a tulajdonos az ajánlatot, akkor a kormány feladata segítséget nyújtani minden olyan embernek, akit elbocsátanak. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat például ügyfélszolgálatot nyit a cégnél.

Varga Mihály hétfőn délelőtt a cég vezetésével folytatott személyes egyeztetés után még úgy fogalmazott, a Dunaferr "visszaállamosítása" nem merült fel. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a cégre szükség van, és jelezte, hogy a Dunaferr helyzetéről a székesfehérvári kihelyezett kormányülésen is tárgyalnak majd.15%
3999 Ft
3400 Ft
15%
4995 Ft
4246 Ft