Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lisztben és étolajban is utazik a Sólyom

2013.08.26. 12:01

Új magyar prémium élelmiszeripari védjegyet vezet be az eddig elsősorban induló légitársaságként ismertté vált Sólyom. Sólyom-védjegyes étolajat, szilvalekvárt vagy lisztet is vásárolhatnak a fogyasztók nemsokára.

Pontosabban az történt, hogy a légitársaságot  tulajdonló Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. bevásárolta magát tízszázalékos tulajdonrésszel a Sales One Kft.-be, ami eddig a pár termékes Naturalle termékcsaládot forgalmazta. A márkanév mellé ezentúl így ráteszik a Sólyom-védjegyet is, ami „az adott áron elérhető legmagasabb minőséget” jelenti majd.

A Sales One Kft. ismertetőjük szerint 2012 novemberében jött létre élelmiszer-ipari termékek magyarországi forgalmazására. Idén márciusban hozták létre a Naturalle brandet mint új magyar prémium termékcsaládot. A termékpalettába kezdetben finomliszt, napraforgóolaj és szatmári szilvalekvár pálinkával került, azonban további termékek bevezetését tervezik. Ezek megtalálhatók a Tescóban, a Reál-boltokban és jó néhány CBA-üzletben; fél év alatt egymilliárdos forgalmat jelentettek be.

A sajtótájékoztatón az MTI tudósítása szerint azt is bejelentették, hogy további, a légi közlekedéshez szorosan kevésbé kapcsolódó tevékenységet terveznek, mivel egy általános prémium magyar brandet szeretnének létrehozni. A jövőben ezért számos céggel terveznek együttműködési megállapodást kötni a sport és a kultúra területén is. A Sólyom-holdinghoz összesen 16 céget alapítottak, és a cégcsoport 2017 végére 2000-2500 munkavállalót szeretne foglalkoztatni Magyarországon.

Reszkess, Közgép!

Lucsik János társtulajdonos azt is elmondta, hogy meghirdették minősített beszállítói adatbázisukat. Tudomásuk szerint ez az első olyan minősített adatbázis a világon, amelyet egy légitársaság hozott létre annak érdekében, hogy biztosítsa a lehetőséget mindazon mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára, amelyek beszállítói szeretnének lenni.

Az adatbázis célja, hogy megcélozzák azokat a kisebb vállalkozásokat, amelyek minőségi magyar terméket állítanak elő. Példaként említette a Sólyom Air Építőipari Beruházó és Beruházás Bonyolító Kft.-t is, amelyben a tervek szerint 2013 végéig legalább 50-100 munkavállaló kezd el dolgozni, és amelynek fő profilja a magasépítés lesz.