Lisztben és étolajban is utazik a Sólyom

2013.08.26. 12:01

Új magyar prémium élelmiszeripari védjegyet vezet be az eddig elsősorban induló légitársaságként ismertté vált Sólyom. Sólyom-védjegyes étolajat, szilvalekvárt vagy lisztet is vásárolhatnak a fogyasztók nemsokára.

Pontosabban az történt, hogy a légitársaságot  tulajdonló Sólyom Befektetési és Vagyonkezelési Holding Kft. bevásárolta magát tízszázalékos tulajdonrésszel a Sales One Kft.-be, ami eddig a pár termékes Naturalle termékcsaládot forgalmazta. A márkanév mellé ezentúl így ráteszik a Sólyom-védjegyet is, ami „az adott áron elérhető legmagasabb minőséget” jelenti majd.

A Sales One Kft. ismertetőjük szerint 2012 novemberében jött létre élelmiszer-ipari termékek magyarországi forgalmazására. Idén márciusban hozták létre a Naturalle brandet mint új magyar prémium termékcsaládot. A termékpalettába kezdetben finomliszt, napraforgóolaj és szatmári szilvalekvár pálinkával került, azonban további termékek bevezetését tervezik. Ezek megtalálhatók a Tescóban, a Reál-boltokban és jó néhány CBA-üzletben; fél év alatt egymilliárdos forgalmat jelentettek be.

A sajtótájékoztatón az MTI tudósítása szerint azt is bejelentették, hogy további, a légi közlekedéshez szorosan kevésbé kapcsolódó tevékenységet terveznek, mivel egy általános prémium magyar brandet szeretnének létrehozni. A jövőben ezért számos céggel terveznek együttműködési megállapodást kötni a sport és a kultúra területén is. A Sólyom-holdinghoz összesen 16 céget alapítottak, és a cégcsoport 2017 végére 2000-2500 munkavállalót szeretne foglalkoztatni Magyarországon.

Reszkess, Közgép!

Lucsik János társtulajdonos azt is elmondta, hogy meghirdették minősített beszállítói adatbázisukat. Tudomásuk szerint ez az első olyan minősített adatbázis a világon, amelyet egy légitársaság hozott létre annak érdekében, hogy biztosítsa a lehetőséget mindazon mikro-, kis- és közepes vállalkozások számára, amelyek beszállítói szeretnének lenni.

Az adatbázis célja, hogy megcélozzák azokat a kisebb vállalkozásokat, amelyek minőségi magyar terméket állítanak elő. Példaként említette a Sólyom Air Építőipari Beruházó és Beruházás Bonyolító Kft.-t is, amelyben a tervek szerint 2013 végéig legalább 50-100 munkavállaló kezd el dolgozni, és amelynek fő profilja a magasépítés lesz.