Már hét pénztárgép közül lehet választani

2013.08.28. 12:14

Újabb online adatkapcsolatra képes pénztárgép jelent meg a piacon, így a pénztárgépcserére kötelezettek már hét engedélyezett gép közül válogathatnak. Tegnap a Montel Informatika Kft. egy új MINI típusú pénztárgépre kapott forgalmazási engedélyt a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivataltól, és még további kiskasszás kérelmek elbírálása van folyamatban, állaz NGM közleményében.

A vállalkozók terheinek csökkentésére figyelemmel az állam, a kormány a kisboltosok átállását gépenként 50 ezer forinttal támogatja: az 500 millió forint éves árbevétel alatti vállalkozások esetében legfeljebb 5 pénztárgép cseréje azonnali támogatásban részesül. Azért, hogy minél alacsonyabb áron lehessen hozzájutni a pénztárgépekhez, a nemzetgazdasági tárca valamennyi engedéllyel rendelkező forgalmazó részére de minimis támogatást ajánl azzal a feltétellel, hogy legalább 10 000 darab gépet legfeljebb nettó százezer forintos áron értékesít.  A támogatás maximális összege forgalmazónként legfeljebb 200 ezer euró lehet.

AJelenleg öt forgalmazó, a LA Pénztárgép kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál pénztárgépeket. A vállakozásoknak sok idejük nincs válogatni, a kitolt hatásidővel is októbertől már bünteti a NAV azokat, akik nem elfogadott géppel dolgoznak.