Továbbra sem fizet a Pápai Hús

2013.08.28. 12:33

Választott bírói bizottságot alakít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Pápai Hús 1913 Kft. és a neki beszállító termelők közötti vita békés rendezésére - közölte a kamara szerdán.

Kérem, mérlegeljék érdemben

A közlemény szerint a kamara bízik abban, hogy az általa felajánlott segítség elfogadását az érintettek érdemben mérlegelni fogják.

Pápai Hús

A Pápai Hús tavaly jelentette be, hogy kezd elfogyni a pénze, ezek után márciusban megvette az önkormányzat, majd a kormány stratégiai céggé minősítette. Ez nagyjából annyit jelent, hogy csak az állam számolhatja fel.

A hoppon maradt beszállítóknak májusban még követeléseik 70 százalékát fizette vona csak ki a cég.

A felek között a beszállított, de ki nem fizetett áru ellenértéke miatt alakult ki egyre élesedő vita.

Miután az érintettek mindegyike tagja a kamarának, a szervezet szerint ki kell használni minden olyan lehetőséget, amelyet a kamara az érintetteknek a békés vitarendezés érdekében nyújtani tud - áll a közleményben.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a szervezet mellett működő Állandó Választott Bíróság elnökével egyetértésben a kamarai választott bírói listán szereplő személyek közül három tagú jószolgálati bizottságot kért fel. A bizottság tagjai magas szintű jogi, mediációs, élelmiszeripari, valamint pénzügyi ismeretekkel rendelkező személyek.

Higgadt, szakszerű

A jószolgálati jelleg keretében lehetőség nyílna az érintettek közötti higgadt és szakszerű egyeztetésre, az érdekeket és a lehetőségeket kölcsönösen figyelembe vevő javaslatok kidolgozására.

A kamara álláspontja szerint a jószolgálati bizottság az érintettek felkérése esetén és kötetlen keretek között végezné munkáját.