Benedek
-5 °C
5 °C

Hamis mosógélt foglalt le a NAV

2013.09.03. 10:44 Módosítva: 2013-09-03 11:04:11

Több mint tizenötmillió forint értékben foglaltak le hamis mosógélt az M5-ös autópályán, egy közúti ellenőrzés során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei – közölte a hatóság kedden az MTI-vel.

A magyar állampolgár által vezetett magyar rendszámú tehergépjármű fuvarokmányaiból kiderült, hogy a sofőr 4314 darab 4,75 literes kiszerelésű mosógélt szállított Magyarországról egy cseh gazdasági társaságnak.

A pénzügyőrök a jármű rakterének felnyitásakor látták, hogy a szállított mosógél csomagolását egy világmárka logójával látták el, azonban a címkék és a zárókupakok hibásnak, az eredetitől eltérőnek tűntek. A pénzügyőrök ezért szakértőt rendeltek ki, aki megállapította, hogy a szállítmányban található úgynevezett DuoPack kiszerelésű folyékony mosógél termékek a megtévesztésig hasonlítanak egy ismert világmárkára, de hamisítványok. (Képünk csak illusztráció!)

image1378194731

A szakvélemény alapján a pénzügyőrök a 15 millió forint piaci értéket meghaladó szállítmányt lefoglalták, és az ügyben a NAV pénzügyi nyomozói iparvédelmi jogok megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen eljárást indítottak – olvasható a közleményben.