Gyártást vihet el a Mercedes Kecskemétről

2013.09.05. 07:46
Elképzelhető, hogy a német luxusautó-márka már öt év múlva átviheti termelésének egy részét Mexikóba Kecskemétről – írja a Napi Gazdaság.

Öt év múlva, 2018-tól Magyarországról Mexikóba vihetik a Mercedes CLA modelljeinek gyártását − írta a Reuters meg nem nevezett Mercedes-vezetőkre hivatkozva, annak kapcsán, hogy a Daimler és a Nissan közös autógyártást tervez a mexikói Aguascalientesben idén megnyíló üzemben. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a Napi Gazdaságnak csak annyival kommentálta az állítást, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz-gyár döntő szerepet tölt be az új kompakt autók gyártásában. A telephely felépítésébe nyolcszázmillió eurót invesztáltak.

Az itt gyártott modellek (B és CLA osztályok) sikeres fogadtatásra találtak a vevők körében, a kecskeméti gyár kihasználtsága nagyon jó. Július végén gördült le a százezredik modell, éppen egy négyajtós Mercedes-Benz CLA kupé.

A gyár megnyitásakor, 2012 márciusában a Daimler megerősítette, hogy Kecskeméten van potenciál a bővítésben, de döntést még nem hoztak, ahogy a Napi Gazdaság kérdésében felvetett témával kapcsolatosan sem. Az erről szóló döntés csak jövőre fog megszületni − válaszolta a lapnak a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Korábban még informálisan sem lehetett hallani arról, hogy a Mercedes elvinné a CLA gyártását Magyarországról, igaz, a cég vezérigazgatója, Dieter Zetsche júliusban már beszélt a mexikói gyárról. Sőt ez az a modell, amit csak Kecskeméten gyártanak, szemben a B osztály modelljeivel, amelyek részben Németországban készülnek.