Alajos, Leila
20 °C
36 °C

A halogató boltosok nyertek

2013.09.11. 12:37

Újabb pénztárgép-forgalmazási engedélyt adott ki a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. Az online adatkapcsolatra képes NOVATEK-N típusú pénztárgépre a PRIOR CASH Kft. kapott értékesítési engedélyt. Jelenleg hét forgalmazó, a PRIOR CASH Kft., az ECR-Trade Kft., a LA Pénztárgép Kft., az Alt Cash Kft., a Laurel Számítástechnikai Kft., a Micra-Metripond Kft. és a Montel Informatika Kft. kínál engedélyezett, online kapcsolatra képes pénztárgépet a cserére kötelezettek számára.

A nemzetgazdasági tárca gépenként  50 ezer forintos állami támogatást biztosít, amelynek igénybevételét az adóhivatal már 110 ezer kassza cseréjéhez engedélyezte. Emellett a minisztérium újabb céggel folytat érdemi tárgyalásokat, napokon belül újabb pénztárgépek jelenhetnek meg a piacon legfeljebb százezer forintos áron. Azok a boltosok tehát, akik sietve lecserélték a gépeket, próbálva tartani a határidőt, többet fizettek a gépekért, mint azok, akik kivárták, hogy újabb szereplők jelenlenek meg a piacon, ezzel csökkentve az árat.

Korábban az Index megírta, sokáig három forgalmazó egyetlen pénztárgéptípusa kapott forgalmazási engedélyt, ami a váltásra kötelezett boltosoknak nagyon sokba került.