Egymás haját „tépik" a coloradóiak a fű miatt

2013.09.12. 18:30

A coloradói adóhatóság a héten adta ki azt a 136 oldalas dokumentumot, amely a tavaly legalizált gándzsá reklámozását és kiskereskedelmi forgalmazását szabályozza – írja a Verge. A szabályozás lehetővé teszi, hogy az állam tévéadóin, rádióin és újságjaiban reklámozzák a spanglizást, ugyanakkor bizonyos előírásoknak persze meg kell felelniük.

A különféle médiumokban akkor népszerűsíthetik a kis zöld növényt, amennyiben „hiteles bizonyítékkal" rendelkeznek arról, hogy az adott médium közönségében a 21 éven aluliak aránya nem haladja meg a 30 százalékot. A kánábiszkereskedők nem reklámozhatják a narkotikus célú turizmust, de a fenti szabályok mellett használhatják az internetet portékájuk népszerűsítésére.

A látszólag egyértelmű viszonyok ellenére nem egyszerű a coloradói gyep sorsa: egy állami szintű indítvány szerint ugyanis 15 százalékos jövedéki adót vetnének ki a rekreációs indiai vadkenderre, míg az állam egyik legnagyobb városában, Denverben csak 3,5 százalékos adót vezetnének be, amelyet a város önkormányzata növelhetné szándékai szerint 15 százalékosra.

A javaslatok ugyanakkor a drogpártoló csoportok erős nemtetszését váltották ki: a hét elején a kábítószeres fiatalok egy csoportja ingyenes rakétákat is osztogatott a tüntetés résztvevőinek. Senkit nem tartoztattak le.