Lebukott az első illegális trafik

2013.09.23. 13:00

Nagy mennyiségű illegális dohányterméket foglaltak le a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) ellenőrei egy olyan szegedi üzletben, amely július 17-e óta illegálisan árulta a cigarettát – írja a Szeged Café.

A mennyiség miatt valószínűleg nagy, a portál értesülései szerint 5 és 500 millió forint közé tehető bünetetésre számíthat a bolt.

“Két hete ellenőriztük Szeged egyik üzletét, ahol egy előszobafal által leválasztott raktárhelyiségben elrejtve nagy mennyiségű illegális dohányterméket találtak a pénzügyőrök. Az ellenőrzés során az értékesítő azonnal lebukott, a pénzügyőrök pedig lefoglalták a cigarettát” – mondta a Szeged Cafénak Suller Attila, a NAV szóvivője. Hozzátette: az ügyet súlyosbítja, hogy külföldről behozott, magyar zárjegy nélküli cigarettákról van szó.

Az adóhatóság szigorított ellenőrzéseket tart a keleti és a déli átkelőknél, razziákat szervez a dohánybolt nélküli településeken, és az eddiginél többen teljesítenek szolgálatot a zöldhatáron is.

A dohányboltokat két hónap alatt több mint ezer alkalommal keresték fel a pénzügyőrök. Nagyjából száz szabályszegésre derült fény, rendszerint kisebb jogsértéseket tártak fel, de előfordult az is, hogy a trafikos nem adott nyugtát. Csempészárut vagy hamis dohányterméket azonban mostanáig egy boltban sem találtak.