Többet vásároltunk júliusban

2013.09.24. 10:33

Júliusban – az előző havi csökkenéssel szemben – ismét nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene, és 1,2 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit a naptárhatástól megtisztított adatok szerint, jelentette a hónap elején közölt előzetes adatot megerősítve kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A kiigazítatlan mutató 1,8 százalékos növekedést jelez, az előzetesen közölt 1,7 százalékos növekedésnél is jobbat. A szezonálisan és naptárhatástól megtisztított adatok szerint az üzemanyag-eladások 1,0 százalékos csökkenése miatt a forgalom 0,4 százalékkal elmaradt az előző havitól, de az élelmiszer-kereslet 0,6, a nem élelmiszer jellegű termékek értékesítése pedig 0,5 százalékkal nőtt.

A naptárhatástól megtisztított éves adatok szerint júliusban az élelmiszer-értékesítés az átlaggal megegyező 1,2 százalékkal nőtt az előzetesen közölt 1,0 százalékos emelkedéssel szemben, a nem élelmiszer termékek eladása 0,9 százalékkal múlta felül az egy évvel korábbit az előzetesen közölt 1,0 százalékos emelkedés helyett.