A Posta 270 millióért bérel támadásjelzőt Pintér volt cégétől

2013.10.01. 11:11

Pintér Sándor egykori érdekeltségétől bérel biztonsági berendezést a Posta. A határozatlan időre szóló, évi 270 milliós szerződést nemzetbiztonsági érdekekre hivatkozva titkosított eljárással kötötték, a részletekről nem árulnak el semmit, írta a Népszabadság.

A lap úgy tudja, Pintér Sándor belügyminiszter korábbi cégétől, a MON-DA Központi Riasztórendszer Kft.-től bérli a kézbesítők új támadásjelző berendezéseit a Posta, a titkosított eljárással beszerzett 9900 eszközért az állami vállalat évente 270 millió forint bérleti díjat fizet.

Az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint a tenderen nyertes MON-DA Kft. jelenlegi tulajdonosa a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt., amely a választások előtti időszakig, vagyis 2010. március 25-ig a jelenlegi belügyminiszter érdekeltségébe tartozott. (A Civil Biztonsági Szolgálat jelenleg a Prostasia Zrt. birtokában van.) A CBSZ 2006-tól tűnt fel tulajdonosként a MON-DA Kft. mögött.

A Népszabadság azt írta. a kézbesítők, ahogy eddig, egy ideig még ezután is számíthatnak a Fejti György, az MSZMP KB egykori titkára vezetése alatt álló ALSYS-2000 Kft. által kifejlesztett régebbi védelmi felszerelésükre is.

A néhány éve használt rádiós egységeket ugyan kivonták a szolgálatból, de a készpénzt is szállító postások táskájában lévő bankjegyeket megfestő rablásgátló marad. Emiatt a posta kénytelen egyszerre fizetni két biztonságieszköz-szállítóját is. A hírek szerint azonban már készülnek a tervek e kettősség felszámolására.