Itt a Rezsident Evil, indul a mi rezsiháborúnk

2013.10.01. 13:55 Módosítva: 2013.10.01. 15:37
Rezsialkotmány, rezsiköltségvetés, rezsiharc – a németből átvett rezsi szónak 173 évet kellett várnia arra, hogy végre elfoglalja méltó helyét a magyar nyelvben. De végül sikerült: már most rezsivel kelünk és fekszünk, a róla elnevezett év pedig még csak jövőre kezdődik. Ráadásul az is egyből háborúval, a sikert pedig drágán mérik. Készüljön a harcra az Index szimulátorával!

Csak látszólag tűnik úgy, hogy a 20 százalékos rezsicsökkentés egyetlen kormánydöntés kérdése, a háttérben sajnos sok irigye akad a magyarok boldogságának. Rettentő erők próbálják kirántani a szőnyeget a családok alól, kivenni a zsebünkből azt a 100 ezer forintot, amelyet a rezsicsökkentés tenne bele évente.

Miközben a kormány fáradhatatlan erővel, országos rezsifórumokon próbálja egységbe kovácsolni a rezsihonvédeket és nyugdíjas rezsiveteránokat, az Index is úgy érezte: nem maradhat tétlen, amikor a nemzetnek szüksége van rá. Nem kellett „ha még egyszer azt üzenni", mi önként segítünk, ahol tudunk: elhatároztuk, hogy szerény eszközeinkkel bekapcsolódunk a rezsihadászati képzésbe.

Kifejlesztettük a Rezsident Evil nevű szimulációs játékot, ahol mindenki biztonságosan, házi körülmények között fejlesztheti rezsicsökkentő képességeit, vívhatja meg virtuális gladiátorharcát a csekklabirintus útvesztőiben. (A játék megalkotói: dizájn – Gyulai Csaba, programozás – Tihanyi Tibor, cím és agyzsibbasztás – Stöckert Gábor; a szabályokat lejjebb görgetve találja).

Játékszabályok

A játék célja, hogy a rendelkezésre álló egy perc alatt minél lejjebb szorítsuk éves 500 ezer forintos rezsiszámlánkat. Ebben a jóságos bajusz, focilabda és narancs lesznek segítőtársaink. Ha ezeket mind összegyűjtjük, 20 százalékot, vagyis 100 ezer forintot faraghatunk le a rezsinkből.

Vigyázat, rezsiharcosok! A labirintus sikátoraiban ijesztő gázóradémonok, szocialista szegfűdémonok és csekkdémonok strázsálnak. Ha elkapnak, tízezrekkel nő meg a rezsiszámlánk. Mindenki nyer, aki egy perc alatt csökkenteni tud, de az igazi harcosok a 20 százalékig nem állnak meg. Ha majd valóban kitör a rezsiháború, önöket biztosan nem éri készületlenül!