Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Orbán: Még vitatjuk a luxusáfát és a rezsialkotmányt

2013.10.04. 08:26

Szeretnénk luxusadót, a frakció még vitatkozik rajta – mondta Orbán Viktor miniszterelnök reggel a Kossuth rádióban. A luxusáfa egy újabb, 30 százalék feletti kulcs bevezetést jelentené a korábbi kormányzati tervek szerint.

A húsáfacsökkentéssel kapcsolatban a miniszterelnök annyit mondott csupán: olyan áfacsökkentésnek lehet értelme, amikor „az emberek számára is olcsóbb lehet az adott áru”.

A havi két kártyás ingyenes készpénzfelvétel az átlagbérek összegében viszont már eldöntött kérdés, Rogán Antal már ki is dolgozta ennek megoldását. Csak el kell fogadni azt – mondta Orbán.

A kormányfő elmondta, a Fidesz-frakcióban egyre többen támogatják a rezsicsökkentés alkotmányba foglalását. Jelezte azonban, hogy a rezsicsökkentést elsősorban a jövő évi választáson kell megvédeni.

A miniszterelnök szerint ha kiélezettnek bizonyul a jövő évi 2,9 százalékos hiánycél, akkor a szükséges évközi kiigazítást gyorsan meg tudjuk tenni. A miniszterelnök szerint ez általános tendencia az európai országok körében.