Ivó, Milán
EUR 384,51 Ft
USD 363,28 Ft
5 °C
26 °C

Rezsicsökkentett szénre várnak vidéken

2013.10.07. 07:37

A tavalyi egymilliárd forint helyett idén kétmilliárd forintot költünk tűzifa-támogatásra, de szemben a rezsicsökkentéssel, ezt egyelőre csak szociális alapon lehet igényelni. A Belügyminisztérium még nem írta ki a pályázatot, de a Magyar Nemzet úgy tudja, a kiosztható mennyiséget növeli majd, hogy a szociális célra szánt fát a piaci ár alatt szerzi majd be saját erdészeteiből az állam.

A tűzifa-támogatásra tavaly csak az ötezer fő alatti települések pályázhattak, a nagyvárosok saját forrásból jutottak tüzelőhöz, jellemzően azokat a rászorultakat segítették, akik lakásfenntartási támogatásra jogosultak.

"Az emberek nagy része már szeptember elején előleget kért a következő havi segély terhére. Ez pedig azt jelzi, hogy nagyon sokan akkor sem tudnak megélni a jövedelmükből, amikor nincs fűtési szezon" - mondta a lapnak Samók Gyula, a kilencszáz fős Körösszakál polgármestere.

Szerinte vidéken a szegény emberek jellemzően még mindig a hagyományos fűtési módokat alkalmazzák, visszatértek a szénre, fára. Úgy vélte, a kormányzat terve, hogy a szénre és fára is kiterjesszék a rezsicsökkentést, nagyban könnyíthetné a vidékiek életét.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás