Kivonul a Cottonfield Magyarországról

2013.10.09. 15:50

Bezárnak a Jackpot és Cottonfield magyarországi ruhaüzletei. Az okokról szerettük volna megkérdezni a cég vezetését, de nem vették fel a telefont, és levelünkre sem válaszoltak. A boltok üzletvezetői pedig azt mondták, nem adhatnak felvilágosítást.

Napi.hu úgy tudja, a háttérben az áll, hogy az anyacéget eladták, az új dán tulajdonos egy szupermarketlánc, a Coop Danmark lett. A cég Magyarországon nem kívánja tovább folytatni tevékenységét, saját hálózatban csak Skandináviában viszi tovább az értékesítést.

Az IC Companys A/S divatvállalat május végén jelentette be, hogy egyszerűsíti üzleti modelljét, és eladja e két márkáját az egyik vezető dán szupermarketláncnak, a Coop Danmark A/S-nek. A magyarországi Jackpot és Cottonfield boltok várhatóan 2014 első félévében zárnak be.

Az Opten céginformációs portál adatai szerint az IC Companys Hungary Kft. 1997 májusában kezdte meg a működését, a társaság 100 százalékos tulajdonosa a koppenhágai székhelyű IC Companys A/S. 2009 óta folyamatosan veszteséges, tavaly majdnem 130 millió forintos mínuszban zárt, miközben az árbevétele is csökkent.

Jelenleg öt boltot üzemeltetnek, a Mammutban, a Westendben, a MOM-ban és az Allee bevásárlóközpontban, valamint a Premier Outlets Centerben is jelen vannak. A társaság a továbbiakban kilenc skandináv divatmárkáját viszi tovább és fejleszti (ezek: Tiger of Sweden, By Malene Birger, Peak Performance, Designers Remix, InWear, Matinique, Part Two, Saint Tropez és Soaked in Luxury)